La Sindicatura, en 2 minuts

La Sindicatura de Comptes de Catalunya


Benvinguts a la Sindicatura de Comptes de Catalunya, l'òrgan fiscalitzador extern dels comptes, de la gestió econòmica i del control d'eficiència del sector públic de Catalunya. La Sindicatura de Comptes va ser creada per llei l'any 1984, tot i que està recollida en l'Estatut d'autonomia del 1979. És una institució independent de l'Executiu ja que la seva missió és dur a terme el control extern de les entitats del sector públic, tant de la Generalitat com de l'àmbit local, mitjançant els informes de fiscalització. Els informes són aprovats pel Ple de la Sindicatura, format per set síndics, que treballen amb plena independència i professionalitat al capdavant d'equips d'auditoria. El síndic major exerceix la representació exterior i la direcció interior de la Sindicatura.

 

 

 

 

 + Llegir-ne més

Actualitat Actualitat

La Sindicatura de Comptes se suma en aquesta Diada a l'homenatge als sanitaris i a les víctimes de la pandèmia



Barcelona, 10 de setembre de 2020

La Sindicatura de Comptes vol sumar-se a l’homenatge al personal sanitari i en record a les víctimes de la Covid-19 en la commemoració d’aquesta Diada Nacional de Catalunya, que enguany està marcada per la pandèmia del coronavirus.

La pandèmia, que ha provocat milers de morts a tot el món i ha posat a prova el sistema sanitari de tots els països, està en el centre de la majoria de les commemoracions convocades aquest any amb motiu de la Diada de l’Onze de Setembre.

La Sindicatura vol dedicar també un record a les víctimes que han perdut la vida en aquesta pandèmia i un reconeixement als sanitaris que han posat tots els seus esforços per lluitar contra el virus i que han tingut una contribució cabdal en aquesta crisi.

Atès que enguany els actes institucionals es faran sense públic i en format virtual, la Sindicatura seguirà l’acte d’homenatge que se celebra aquesta tarda al Parlament de Catalunya, amb la concessió de la Medalla d’Honor del Parlament, en la categoria d’or, als professionals dels sistema de salut de Catalunya.

Igualment s’adhereix a l’acte del Govern de la Generalitat, que s’emetrà aquest vespre i que ha estat enregistrat al Palau de la Generalitat com a símbol de la casa de tots els catalans i catalanes.

Per motius de prevenció i en estricte compliment de les recomanacions sanitàries, el Ple de la Sindicatura no participarà enguany en la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova, que té lloc el dia 11 de setembre.

 

Darrers informes publicats Darrers informes publicats

Informe 15/2020

Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Seguiment de les observacions i recomanacions d'informes anteriors, exercici 2018

Informe 14/2020

Consorci Centre de Recerca Matemàtica. Exercici 2017

Informe 13/2020

Serveis municipals i gestió mediambiental. Municipis amb població superior a 10.000 habitants, exercici 2017

Informe 12/2020

Consorci Institut de Física d'Altes Energies. Exercici 2017

Informe 11/2020

Compte general de les corporacions locals. Exercici 2018