La Sindicatura, en 2 minuts

La Sindicatura de Comptes de Catalunya


Benvinguts a la Sindicatura de Comptes de Catalunya, l'òrgan fiscalitzador extern dels comptes, de la gestió econòmica i del control d'eficiència del sector públic de Catalunya. La Sindicatura de Comptes va ser creada per llei l'any 1984, tot i que està recollida en l'Estatut d'autonomia del 1979. És una institució independent de l'Executiu ja que la seva missió és dur a terme el control extern de les entitats del sector públic, tant de la Generalitat com de l'àmbit local, mitjançant els informes de fiscalització. Els informes són aprovats pel Ple de la Sindicatura, format per set síndics, que treballen amb plena independència i professionalitat al capdavant d'equips d'auditoria. El síndic major exerceix la representació exterior i la direcció interior de la Sindicatura.

 

 

 

 

 + Llegir-ne més

Actualitat Actualitat

El síndic major presideix la reunió de la Junta Directiva d'ASOCEXBarcelona, 12 de novembre de 2020

La Junta Directiva de l’Associació dels Òrgans de Control Extern autonòmics (ASOCEX) s’ha reunit avui per videoconferència, per preparar la propera reunió de la Conferència de Presidents que tindrà lloc la primera setmana de desembre.

El síndic major, Jaume Amat, ha convocat els membres de la Junta Directiva per repassar els assumptes que té sobre la taula ASOCEX en el darrer tram d’aquest any, marcat per la pandèmia del coronavirus.

 

Els membres de la Junta han revisat el projecte de pressupost d'ASOCEX per a l'exercici 2021, que haurà d'aprovar la Conferència de Presidents. També han valorat la incidència en les institucions respectives de la pandèmia del Covid-19 i el seu paper fiscalitzador davant la ingent quantitat de recursos públics destinats a pal·liar els efectes de la crisi.

 

La reunió, encapçalada per Amat com a president d’ASOCEX, ha comptat amb l’assistència de la presidenta de la Cambra de Comptos de Navarra, Asunción Olaechea; el president de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana, Vicent Cucurella, i el secretari general de l’associació, Antonio López, president de la Cambra de Comptes d’Andalusia.
 

Darrers informes publicats Darrers informes publicats

Informe 26/2020

Mancomunitat Intermunicipal Vountària La Plana. Exercici 2018

Informe 25/2020

Ajuntament de Besalú. Romanent de tresoreria, exercici 2018

Informe 24/2020

Línia 9 del Metro. Resolució 511/XI del Parlament

Informe 23/2020

Ajuntament de Cornellà de Llobregat. Seguretat i mobilitat ciutadana, exercici 2017

Informe 22/2020

Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Exercici 2017