Asset Publisher

El Ple celebra la seva primera reunió itinerant al monestir de Sant Pere de Rodes

Sant Pere de Rodes, October 27 2022
Imatge resum

L’òrgan fiscalitzador celebra una sessió fora de la seva seu per apropar la institució al territori

El Ple de la Sindicatura de Comptes, encapçalat pel síndic major, Miquel Salazar, ha celebrat la seva sessió ordinària d'avui al monestir de Sant Pere de Rodes, conjunt monumental situat a la comarca de l’Alt Empordà que enguany commemora el seu mil·lenari.

És la primera reunió d’aquest Ple de la Sindicatura fora de la seu institucional a la ciutat de Barcelona, una iniciativa que els nous síndics, renovats el mes de febrer passat, volen repetir durant aquest mandat amb la voluntat d’apropar la institució fiscalitzadora al territori. Donar a conèixer la tasca de la institució és una altra de les prioritats del nou Ple, incloses en el Pla estratègic 2022-2028 aprovat el mes d’abril, que marca els objectius de la Sindicatura per als propers anys.  

La sessió d’avui, celebrada a la sala “La Plaça” del monestir, ha comptat amb l’assistència dels set síndics que formen el plenari de la institució -Miquel Salazar, Anna Tarrach, Manel Rodríguez, Llum Rodríguez, Maria Àngels Cabasés, Ferran Roquer i Josep Viñas- i del secretari general, Ferran Domínguez.

En la reunió, els membres del Ple han aprovat tres informes de fiscalització, dos dels quals relatius al sector públic local i un de l’àmbit de la Generalitat, i han sotmès a debat un projecte d’informe abans del tràmit d’al·legacions. Així mateix, els síndics han aprovat la convocatòria d’un procés selectiu per contractar nou personal d’auditoria.

En acabar el Ple, els síndics han visitat el conjunt medieval, erigit entre els segles X i XI i que compta amb una església, un castell i les restes d’un poblat situats al cim de la serra de Verdera, amb una esplèndida panoràmica del cap de Creus.