Asset Publisher

El síndic major assisteix a una jornada sobre la gestió i execució dels fons europeus Next Generation a Catalunya

Barcelona, November 16 2021
imatge resum

El síndic major, Jaume Amat, ha assistit a una jornada de treball sobre la gestió i execució dels fons europeus Next Generation (NGEU) que ha tingut lloc avui a la seu del despatx d'advocats Gómez-Acebo & Pombo, a Barcelona.

La jornada ha comptat amb la intervenció de la secretària d'Afers Econòmics i Fons Europeus del Departament d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Matilde Villarroya, qui ha donat a conèixer les previsions de la Generalitat pel que fa a la recepció i gestió dels fons europeus de recuperació i resiliència, que suposaran una injecció de 140.000 M€ a l'Estat espanyol.

El síndic major ha parlat sobre aquests fons des de la perspectiva del control i la fiscalització posterior de l'ús i destinació dels imports repartits. Ha destacat que el control  d'aquests fons estarà principalment vinculat a l'anàlisi de resultats, mitjançant auditories d'eficàcia i eficiència amb un ús intensiu dels algoritmes automàtics de control, ja que els imports a revisar són molt elevats.

La jornada ha comptat amb l'assistència de secretaris i interventors d'Administració local de diferents municipis de Catalunya.