Asset Publisher

La Sindicatura participa en un seminari internacional d’EURORAI sobre avaluació de resultats

Santiago de Compostel·la, May 05 2023
Imatge de resum

La Sindicatura de Comptes ha participat en el seminari d’EURORAI “Els òrgans regionals de control extern i l’avaluació de resultats”, que ha tingut lloc avui a la Universitat de Santiago de Compostel·la, organitzat per la xarxa d’institucions europees subestatals de control extern en col·laboració amb el Consell de Comptes de Galícia.

La síndica Maria Àngels Cabasés, titular del Departament Sectorial C, i els auditors Sílvia Espinosa i Albert Valero han presentat una ponència titulada “L’auditoria operativa: l’orientació d’avaluació”. També hi ha assistit la síndica Anna Tarrach, que dirigeix el Departament Sectorial D.

Durant la jornada, membres i professionals d’institucions de control de França, Alemanya, Àustria, Regne Unit, Suïssa i Espanya han intercanviat experiències al voltant de l’avaluació de resultats i de polítiques públiques i la seva aplicació als treballs de fiscalització.

L’avaluació de polítiques públiques és un dels camins que vol explorar el Ple de la Sindicatura de Comptes com a eina per fer auditories operatives, objectiu estratègic del nou equip de govern que dirigeix Miquel Salazar.

Entre altres intervencions, destaquen les del Tribunal de Comptes de Brandenburg i de la Baixa Saxònia (Alemanya), l’Oficina d’Auditoria d’Escòcia (Regne Unit), el Tribunal de Comptes del Tirol (Àustria) i el Servei d’Auditoria Interna del Cantó de Ginebra (Suïssa). 

Per part d’Espanya, han presentat les seves experiències en l’àmbit de l’avaluació de resultats, a més de Sindicatura de Comptes de Catalunya, la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana, la Cambra de Comptes d’Aragó, la Cambra de Comptes de Navarra i el Consell de Comptes de Galícia.