Asset Publisher

La Sindicatura presenta l’informe sobre el Canal Segarra-Garrigues a la Universitat de Lleida

Lleida, July 07 2023
Les síndiques Maria Àngels Cabasés i Llum Rodríguez, amb Jordi Graell al centre.

La Sindicatura de Comptes ha presentat el seu informe sobre el Canal Segarra-Garrigues a la Universitat de Lleida (UdL).

La síndica Llum Rodríguez, ponent de l’informe, acompanyada de la síndica Maria Àngels Cabasés, ha presentat a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la UdL les dades més rellevants de la fiscalització sobre la infraestructura per transformar en regadiu les terres del marge esquerre del riu Segre.

L’acte ha estat presentat per Jordi Graell, catedràtic de Tecnologia dels Aliments de la UdL, i ha tingut lloc aquest migdia al Campus d’Agrònoms de la universitat.

La síndica Rodríguez ha presentat les principals conclusions del treball de fiscalització, un dels més exhaustius que ha fet la Sindicatura i que dona compliment a una resolució del Parlament de Catalunya. L’informe abasta des de l’any 2002, quan el Govern de la Generalitat va autoritzar la licitació de l’obra, fins a l’any 2016, i incorpora dades actualitzades a març del 2022.

En l’informe, la Sindicatura estima una desviació del cost de la infraestructura respecte de la previsió inicial d'un 16,5%, d’acord amb les dades disponibles a març del 2022, i certifica també una desviació temporal i d’ús, amb 11.647 ha en reg respecte de les quasi 65.000 ha previstes després de les modificacions mediambientals derivades de sentències de la Unió Europea.