Asset Publisher

El síndic major inaugura la 13a Jornada d'auditoria del sector públic del Col·legi de Censors Jurats de Comptes

Barcelona, 28 April de 2022
Imatge resum

L'auditor Albert Valero fa una presentació sobre consolidació comptable al sector públic local

El síndic major, Miquel Salazar, ha inaugurat avui la 13a Jornada d’auditoria del sector públic organitzada pel Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya, cita obligada per als professionals de l’auditoria i del control intern i extern que aquest any ha tingut lloc en format híbrid, presencial i virtual.

La Sindicatura de Comptes ha participat activament en la Jornada, que ha comptat amb l’assistència dels síndics Anna Tarrach, Maria Àngels Cabasés i Josep Viñas, i de nombrós personal d’auditoria de la institució.

L’auditor Albert Valero, adscrit al departament sectorial C, ha fet una presentació sobre “La consolidació comptable en el sector públic local”.

En el programa, destaca també una taula dedicada a l’anàlisi dels plans de mesures antifrau en la gestió dels Fons Next Generation de la Unió Europea, el paquet d’ajudes destinat a pal·liar els efectes de la pandèmia i que el Govern de l’Estat canalitzarà a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

En el seu discurs d’inauguració, el síndic major ha defensat que “el sector públic ha esdevingut indispensable” amb la crisi sanitària, econòmica i social ocasionada per la pandèmia de la covid i ha reivindicat la contribució de la Sindicatura de Comptes a la “millora” d’aquest sector públic.

Salazar ha avançat que el Ple de la Sindicatura, renovat el passat mes de febrer, ha aprovat un Pla Estratègic per al període 2022-2028 amb l’objectiu últim de fer de la Sindicatura “una organització eficaç i capaç de donar resposta als reptes que tenim com a societat”.

En la inauguració han intervingut també el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno i el president del Col·legi, Antoni Gómez.