Asset Publisher

La Sindicatura participa en la Setmana del Parlament universitari

Barcelona, 11 July de 2022
Imatge de resum

La síndica Maria Àngels Cabasés col·labora en la iniciativa per fer difusió de la tasca de la institució fiscalitzadora

La Setmana del Parlament universitari, una iniciativa per acostar la feina del Parlament de Catalunya als estudiants de les universitats catalanes, compta aquest any amb la participació de la Sindicatura de Comptes.

La síndica Maria Àngels Cabasés col·labora en les activitats del Parlament universitari que tenen lloc durant aquesta setmana, al llarg de la qual estudiants de les dotze universitats catalanes aprendran i simularan la tasca que fan diputats, lletrats, periodistes i lingüistes en el dia a dia de l’activitat parlamentària. 

La síndica Cabasés aprofitarà l’altaveu d’aquestes jornades per difondre la tasca de la Sindicatura com a institució depenent del Parlament que té encomanat el control extern dels comptes i de la gestió econòmica i financera del sector públic de Catalunya.

La Setmana del Parlament universitari va néixer amb l’objectiu d’apropar el Parlament als ciutadans i de donar a conèixer la seva tasca als estudiants de disciplines acadèmiques diferents procedents de totes les universitats de Catalunya. Es reprèn aquesta setmana després del parèntesi obligat per la pandèmia de la covid.

Els estudiants participaran en quatre simulacions del plens, la primera de les quals té lloc avui, quan faran un Ple de constitució del Parlament sorgit d’una hipotètica convocatòria electoral. La sessió d’avui serà presidida per la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i hi intervindrà el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Pallarès. Dimecres els estudiants participaran en un Ple ordinari, durant el qual faran el debat de totalitat d’un projecte de llei sobre foment de la pau que divendres anirà a votació en una altra sessió plenària.