Asset Publisher

Miquel Salazar pren possessió com a síndic major de la Sindicatura de Comptes davant el president de la Generalitat

Barcelona, 15 March de 2022
imatge resum

Miquel Salazar ha pres possessió avui com a síndic major de la Sindicatura de Comptes de Catalunya en el que serà el seu primer mandat al capdavant de l'òrgan de control del sector públic de Catalunya després que el Ple de la institució l'escollís per unanimitat el passat 1 de març.
 
Salazar ha pres possessió en un acte al Palau de la Generalitat davant el president, Pere Aragonés, que d'acord amb la llei és qui nomena el síndic major a proposta del Ple de la Sindicatura de Comptes. El nomenament de Miquel Salazar va ser publicat el passat 3 de març en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC núm. 8618).
 
En el seu discurs, el síndic major ha agraït al Parlament de Catalunya que finalment hagi arribat a un acord per renovar els membres del Ple de la Sindicatura, i també ha agraït als síndics la seva elecció com a síndic major, per unanimitat. Així mateix, ha manifestat el  seu compromís i el dels altres membres del Ple de treballar per millorar el sector públic català mitjançant les funcions que, en el marc legal vigent, té la institució. Finalment, ha tingut unes paraules d'agraïment per als membres del Ple sortint i ha destacat com a característiques d'aquest, el valor del debat i la recerca del consens en la formació de la voluntat dels òrgans col·legiats.
 
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha presidit l'acte i en el seu discurs  ha agraït al nou síndic major "el seu compromís amb les institucions del país" que, en el fons -ha dit- "és un compromís amb la ciutadania i amb la voluntat d'oferir-li uns serveis públics i una atenció d'excel·lència", que l'acompanyi i l'ajudi a tenir una vida més fàcil. "Tenim el repte de modernitzar i enfortir les administracions públiques, de fer-les més eficients, més properes a la ciutadania i més àgils. I tot això ha d'anar acompanyat d'uns mecanismes de control moderns i eficaços, que donin seguretat a la ciutadania i reforcin la confiança envers les institucions públiques", ha remarcat el president. I ha afegit, "és en bona part el repte que té davant el síndic major i la resta de membres de la Sindicatura". Per últim, el cap de l'Executiu ha encomanat a la Sindicatura "continuar amb la bona feina feta fins ara" i "seguir millorant per donar resposta a una societat cada vegada més madura i més exigent".
 
A l'acte hi han assistit els membres del Govern, la presidenta del Parlament, membres de la Mesa, el president i portaveus de la Comissió de la Sindicatura al Parlament, el cap de l'oposició  i altres autoritats.
 
També hi han assistit els membres de l'actual Ple la Sindicatura, els exsíndics Jaume Amat, Jordi Pons i Joan-Ignasi Puigdollers, i l'exsíndica Emma Balseiro. 
 
Miquel Salazar és membre de la Sindicatura de Comptes de Catalunya des del 2013, va ser reelegit novament pel Parlament com a síndic el passat 10 de febrer i és el sisè síndic major des de la creació de la institució el 1984, després de Joan-Josep Perulles, Ferran Termes, Marià Nicolàs, Joan Colom i Jaume Amat.