Publicador de continguts

El Ple de la Sindicatura de Comptes es reuneix al Monestir de Santa Maria de Poblet

Poblet, 21 de novembre de 2023
Els membres del Ple de la Sindicatura, a Poblet, amb el Pare Abat.

Els síndics visiten l’abadia de la mà del Pare Abat, Octavi Vilà

El Ple de la Sindicatura de Comptes ha celebrat la seva reunió ordinària aquest matí al Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, a la Conca de Barberà (Tarragona). 

Aquesta és la tercera reunió que fa el Ple de la institució fiscalitzadora fora de la seva seu a Barcelona, després de les sessions celebrades a Sant Pere de Rodes (Girona), el 27 d’octubre del 2022, i a la Seu Vella de Lleida, el 23 de maig passat.

Els síndics han estat rebuts per l’abat del monestir, el pare Octavi Vilà, i han agraït la disposició de la comunitat en acollir la visita de la Sindicatura de Comptes, des del màxim respecte als costums i als horaris de la vida monàstica.

A continuació el Ple ha celebrat la seva reunió ordinària al Palau Abacial, seu de l’Arxiu Tarradellas, que conté el fons bibliogràfic i documental del president de la Generalitat Josep Tarradellas. Els síndics han aprovat un informe, relatiu a l’Ajuntament de Tremp, i han analitzat dos projectes d’informe referents al Consell Comarcal del Tarragonès i al Consell General d’Aran, entre d'altres qüestions.

El Ple ha aprovat també la proposta de nomenament de secretària general en la persona de Marta Junquera, lletrada de la Sindicatura de Comptes.

Amb aquestes reunions itinerants, el Ple de la Sindicatura encapçalat per Miquel Salazar vol fer més visible la institució, enfortir les relacions amb altres institucions i entitats i augmentar l’impacte de la seva tasca de fiscalització, objectius recollits en el Pla estratègic 2022-2028 que marca el full de ruta per als propers anys.