Publicador de continguts

El Ple de la Sindicatura es reuneix al Turó de la Seu Vella de Lleida

Lleida, 23 de maig de 2023
Imatge de resum

El Ple de la Sindicatura de Comptes ha celebrat avui la seva sessió ordinària al Turó de la Seu Vella de Lleida, un dels llocs més emblemàtics de la capital del Segrià i que alberga un conjunt monumental d’important valor històric i artístic.

Aquesta és la segona reunió de Ple que té lloc fora de la seu institucional a Barcelona, amb l’objectiu d’apropar i fer visible al territori la feina de l’òrgan fiscalitzador. L’anterior va tenir lloc el 27 d’octubre de l’any passat al monestir de Sant Pere de Rodes, a les comarques gironines.

Els membres del Ple han estat rebuts aquest matí pel director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Joan Baigol, i a continuació s’han reunit en una de les sales del conjunt de La Canonja, anomenada Casa de la Volta. 

La reunió del Ple ha estat presidida pel síndic major, Miquel Salazar, i hi han assistit els síndics Anna Tarrach, Manel Rodríguez, Llum Rodríguez, Ferran Roquer, Josep Viñas i Maria Àngels Cabasés, aquesta última natural de Lleida i resident d’aquesta ciutat. 

El Ple de la Sindicatura ha aprovat tres nous informes de fiscalització i ha debatut qüestions diverses relacionades amb l’activitat de la institució.

En acabar la reunió, els síndics han fet una visita guiada pel conjunt arquitectònic del Turó.

La Seu Vella és el monument amb el qual s’identifica per antonomàsia la ciutat de Lleida. Està format per l’antiga catedral, el castell del Rei o la Suda i la fortificació que envolta el recinte, que data de primers del segle XIII i des de la qual s’albira la ciutat i també gran part de la comarca del Segrià i de la plana de Lleida.