Publicador de continguts

El síndic Josep Viñas assisteix al seminari d’EURORAI sobre el canvi climàtic i el seu impacte en les polítiques públiques

Barcelona, 24 de maig de 2024
Seminari d'EURORAI a Graz.

La Sindicatura de Comptes participa en les activitats d’EURORAI, organització que aplega noranta institucions de control extern subestatals europees i que promou les relacions i l’intercanvi d’experiències en l’àmbit de la fiscalització pública a escala europea.

El síndic Josep Viñas assisteix avui, a la ciutat austríaca de Graz, al seminari: “Els reptes dels òrgans de control extern del sector públic en relació amb el canvi climàtic i el seu impacte en les polítiques públiques”. A la Sindicatura, Viñas encapçala el Departament Sectorial B, encarregat de fiscalitzar els departaments del sector productiu de la Generalitat, amb una important incidència en la despesa energètica i les polítiques relacionades amb el canvi climàtic.

El seminari compta amb tres sessions de treball en les quals s’analitzen els temes següents: el paper dels òrgans de control extern pel que fa al canvi climàtic, les auditories en l’àmbit de l’energia i les auditories d’altres àrees afectades pel canvi climàtic.

Les ponències van a càrrec de membres de les institucions de control d’Escòcia i Gal·les (Regne Unit); Berlín i Saxònia (Alemanya); les regions del Gran Est, el Loira i Nova Aquitània (França); Viena i Estíria (Àustria), Ginebra (Suïssa) i València (Espanya).

La inauguració de la jornada correspon al president del Tribunal de Comptes d’Estiría, Heinz Drobesch, amfitrió del seminari, i a la cloenda, per presentar les conclusions, intervé el síndic major de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, Joan Rosselló, membre espanyol del Comitè Directiu d’EURORAI.
 
Més informació a www.eurorai.org.