Publicador de continguts

El síndic major assisteix a la reunió de la Comissió de coordinació d’àmbit autonòmic del Tribunal de Comptes i els OCEX

Pamplona, 25 d’octubre de 2022
Imatge de resum

El síndic major, Miquel Salazar, ha assistit a la reunió de la Comissió de coordinació en l’àmbit autonòmic del Tribunal de Comptes i els òrgans de control extern (OCEX), celebrada aquest matí a Pamplona.

A la reunió hi han participat, d’una banda, el conseller del Tribunal de Comptes que dirigeix el Departament de Comunitats Autònomes i Ciutats Autònomes, Padua Ortiz de Mendivil, i de l’altra, presidents i membres dels dotze òrgans autonòmics de control extern.

Els representants de les institucions fiscalitzadores han compartit els respectius programes de fiscalització per a l’any 2023.

A instància del Tribunal, i a l'efecte d'elaborar l’informe de fiscalització sobre el sector públic autonòmic, els responsables dels OCEX han donat compte de l’estat de les fiscalitzacions sobre les administracions autonòmiques respectives. Salazar ha traslladat que la Sindicatura de Comptes ha tramès al Parlament l’informe sobre el Compte general de la Generalitat de l’exercici 2020 i que ja treballa en l’informe sobre el Compte de l’any 2021, que la Intervenció va lliurar a la Sindicatura el 28 de juliol passat.

Un altre dels temes tractats a la reunió ha estat el control dels fons del Pla de recuperació, transformació i resiliència, els anomenats Fons Next Generation, que gestionen el Govern central i les comunitats autònomes. Els OCEX i el Tribunal han posat en comú les fiscalitzacions que tenen programades sobre aquest mecanisme de finançament extraordinari per pal·liar la crisi de la covid. Per part seva, la Sindicatura analitzarà la gestió i l’execució d’aquests fons duta a terme per la Generalitat, pels ens locals i per les universitats públiques catalanes.

Acabada la reunió, els membres de les institucions de control han visitat l’Ajuntament de Pamplona, on han estat rebuts per l’alcalde, Enrique Maya.