Publicador de continguts

El síndic major inaugura la 15a Jornada d’auditoria del sector públic del Col·legi de Censors Jurats de Comptes

Barcelona, 24 d’abril de 2024
D'esquerra a dreta: Joan Vall, Miquel Salazar, Miguel Ángel Gimeno i David Canada.

Dedicada a analitzar “La ciberseguretat i la intel·ligència artificial al sector públic”

El síndic major, Miquel Salazar, ha inaugurat aquest matí la 15a Jornada d’auditoria del sector públic del Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya, dedicada a la ciberseguretat i a la intel·ligència artificial al sector públic.

Salazar ha afirmat que la Sindicatura de Comptes està “molt implicada” en la ciberseguretat davant l’”amenaça seriosa” dels atacs patits darrerament per diferents entitats i administracions públiques. “Hem de destinar recursos i implantar un canvi de cultura en l’organització”, ha manifestat, després de deixar clar que la ciberseguretat és un dels objectius estratègics del Ple que presideix des de fa dos anys.

Durant el seu discurs d’apertura, Salazar ha explicat que la Sindicatura fa temps que treballa internament en aquesta línia, a fi de fer fiscalització externa i també de protegir els seus propis sistemes i processos de treball. Pel que fa a la fiscalització, la Sindicatura ha adoptat les GPF -guies pràctiques de fiscalització- relatives als controls de ciberseguretat, i té programats diversos cursos de formació al personal sobre auditoria de sistemes.

“Estem fent les primeres auditories de ciberseguretat per avaluar si les entitats tenen els sistemes de defensa suficients i homologats” per resistir davant de possibles amenaces, ha dit Salazar.

En la inauguració de la 15a Jornada d’auditoria del sector públic han intervingut també el director de l’Oficina Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, l’interventor general de la Generalitat, David Canada, i el president del Col·legi de Censors, Joan Vall.

En el programa de la jornada, seguida per membres i personal de la Sindicatura, destaca la participació de la interventora general de la Diputació de Girona, Núria Josa, la coordinadora de l’equip d’auditoria informàtica de la Intervenció General de l’Administració de l’Estat (IGAE), Vanessa González, i el responsable en gestió, tractament i explotació de dades de l’Agència Tributària de Catalunya, Gabriel Parada, entre altres.

Programa de la 15a Jornada d'auditoria del sector públic