Publicador de continguts

Els candidats a membres de la Sindicatura de Comptes compareixen al Parlament davant la Comissió d'Afers Institucionals

Barcelona, 7 de febrer de 2022
imatge resum


Els candidats a formar part del Ple de la Sindicatura de Comptes de Catalunya han comparegut avui davant la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament, que ha d'avaluar-ne la idoneïtat, d'acord amb el procediment previst al Reglament de la cambra per a l'elecció de càrrecs públics.

El Parlament engega així el procediment per renovar els set membres que formen el Ple de la Sindicatura de Comptes, actualment integrat per cinc síndics després que dos llocs quedessin vacants per renúncia.

Els candidats que avui s'han sotmès a l'escrutini dels diputats són: Llum Rodríguez, Ferran Roquer, Josep Viñas, Maria Àngels Cabasés, Anna Tarrach i Manel Rodríguez.

Llum Rodríguez és llicenciada en Dret i en Ciències Polítiques i actualment és la gerenta de l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona.

Ferran Roquer és llicenciat en Direcció i Administració d'Empreses i és diputat al Parlament de Catalunya. Ha estat alcalde de Borrassà.

Josep Viñas és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials i ara és professor d'Economia financera i comptabilitat a la Universitat de Girona.

Maria Àngels Cabasés és doctora en Economia i professora d'Economia Aplicada a la Universitat de Lleida. Va ser diputada al Parlament en la VIII legislatura.

Anna Tarrach és llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials i actualment és directora general de Pressupostos del Departament d'Economia de la Generalitat.

Manel Rodríguez és llicenciat en Dret i exerceix de secretari general de la Sindicatura de Comptes des de l'any 2011.

Miquel Salazar és candidat a la reelecció, motiu pel qual no ha hagut d'explicar el seu currículum davant els diputats. És llicenciat en Dret i membre de la Sindicatura de Comptes des de l'any 2013.

Un cop superades les compareixences en Comissió, els nous membres de la Sindicatura han de ser designats pel Ple del Parlament en la sessió que comença demà, dimarts, i finalitza dijous.