Publicador de continguts

Els OCEX signen amb el Tribunal de Comptes un conveni de col·laboració en matèria de formació

Santiago de Compostel·la, 2 de novembre de 2022
Imatge de resum

El síndic major assisteix a la reunió de la Comissió de coordinació de presidents del Tribunal i dels òrgans autonòmics de control extern

L’Associació dels Òrgans de Control Extern (ASOCEX), que aplega les dotze institucions fiscalitzadores autonòmiques, ha signat un conveni de col·laboració amb el Tribunal de Comptes en matèria de formació del seu personal.

La signatura del conveni ha tingut lloc avui a la Universitat de Santiago de Compostel·la, en el marc de la reunió de la Comissió de coordinació de presidents del Tribunal de Comptes i dels OCEX, encapçalada per Enriqueta Chicano, presidenta del Tribunal, i que ha comptat amb l’assistència de presidents i membres dels òrgans de control autonòmics. En representació de la Sindicatura de Comptes de Catalunya hi ha assistit Miquel Salazar, síndic major.

El conveni té per objecte fomentar la formació especialitzada del personal tècnic d’aquestes institucions i intercanviar cursos i accions formatives en matèria d’auditoria, avaluació de polítiques públiques i altres assumptes d’interès comú.

Durant la trobada, els membres de les institucions fiscalitzadores han posat en comú els respectius programes de treball per a l’any vinent i han compartit les iniciatives en curs per fiscalitzar els fons Next Generation procedents de la Unió Europea.

La reunió ha coincidit amb l’acte de presentació d’un informe del Tribunal de Comptes Europeu sobre l’Acció de la Unió Europea contra la pesca il·legal, organitzat conjuntament per aquell Tribunal amb el Consello de Contas de Galícia.