Publicador de continguts

Els síndics participen en una jornada sobre la gestió i el control dels fons Next Generation de la UE

Barcelona, 28 de març de 2022
imatge resum

El nou Ple de la Sindicatura de Comptes, encapçalat per Miquel Salazar com a síndic major, fa una aposta clara per l'actualització permanent de la seva tasca fiscalitzadora. En aquesta línia, els set síndics que conformen el Ple de l'òrgan fiscalitzador participen avui en una jornada dedicada a analitzar la gestió i el control del paquet d'ajudes més importants que ha aprovat la Unió Europea en els darrers temps: els anomenats fons Next Generation.

La jornada té lloc durant aquest matí a Madrid a la seu del Tribunal de Comptes, que n'és l'organitzador juntament amb els òrgans de control extern de les comunitats autònomes, aplegats a ASOCEX. El síndic major i les síndiques Anna Tarrach i Llum Rodríguez hi han assistit presencialment, mentre que la síndica Maria Àngels Cabasés i els síndics Ferran Roquer, Josep Viñas i Manel Rodríguez segueixen el curs per via telemàtica.

En el marc dels projectes de fiscalització conjunts entre el Tribunal de Comptes i els diferents òrgans de control extern, la Sindicatura inclourà en el Programa d'activitats d'aquest any la realització de tres informes per fiscalitzar les mesures adoptades per la Generalitat, pels ens locals i per les universitats públiques en execució del Pla de recuperació, transformació i resiliència, creat pel Govern per canalitzar els fons europeus destinats a reparar els efectes econòmics, socials i sanitaris de la pandèmia de la covid.

La jornada d'avui és inaugurada per la nova presidenta del Tribunal de Comptes, Enriqueta Chicano, i compta amb la intervenció de la secretària general de Fons Europeus, Mercedes Caballero, i de l'interventor general de l'Administració de l'Estat, Pablo Arellano.

La cloenda va a càrrec de María Dolores Genaro, presidenta de la secció de fiscalització del Tribunal de Comptes.