Publicador de continguts

La síndica Maria Àngels Cabasés participa en el 7è Congrés del tercer sector social de Catalunya

Barcelona, 15 de juny de 2022
Imatge resum

Defensa que la Sindicatura contribueix amb la seva tasca a fer un “sector públic fort” i amb capacitat per “licitar amb solvència”

La síndica Maria Àngels Cabasés ha participat avui en el 7è Congrés del tercer social de Catalunya, celebrat al Palau de la Música de Barcelona, en què ha intervingut en una taula rodona sobre “La resposta per a la transformació de l’economia i la redistribució de la riquesa”.

Cabasés, que al Ple de la Sindicatura té atribuïda la fiscalització dels departaments de Drets Socials, de Salut i d'Igualtat i Feminismes, ha defensat en la seva intervenció que un dels objectius de la institució fiscalitzadora és contribuir a fer un “sector públic fort” capaç de garantir una adequada prestació dels serveis públics i “amb talent i capacitat per licitar amb solvència”. “Des de la Sindicatura de Comptes vetllem perquè el sector públic sigui eficaç i eficient”, ha subratllat, i ha avançat que la institució ha aprovat un Pla estratègic que “fa un pas endavant per incrementar la fiscalització operativa”.

Ha destacat que els joves són un dels sectors més perjudicats per la crisi derivada de la pandèmia de la covid, a causa de la inestabilitat laboral, la precarietat de l’ocupació i el decreixement dels salaris reals, on també ha apreciat una “bretxa de gènere i d’edat”.

La síndica ha compartit taula rodona amb el professor Anton Costas, president del Consell Econòmic i Social d’Espanya, amb Carlos Susías, president a Espanya de la Red Europea de Lucha contra la Pobreza y la Exclusión Social, i amb Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya. 

El 7è Congrés del tercer sector social de Catalunya ha estat inaugurat avui pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i ha comptat amb l’assistència de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, entre altres autoritats. Hi ha assistit un centenar de representants d’entitats del tercer sector social de Catalunya.