Publicador de continguts

Auditors de la Sindicatura assisteixen a una jornada sobre els costos dels serveis públics

Barcelona, 29 de setembre de 2023
D'esquerra da dreta, Josep Viñas, Carles Puig de Travy i Oriol Amat

El síndic Josep Viñas presenta les ponències al Col·legi d’Economistes

La jornada sobre “Els costos dels serveis públics”, que ha tingut lloc avui al Col·legi d’Economistes de Catalunya, ha comptat amb una àmplia participació del personal d’auditoria de la Sindicatura de Comptes.

El síndic Josep Viñas, president de la Comissió de Sector Públic del Col·legi, ha estat l’encarregat de presentar i de cloure la jornada, en la qual hi ha hagut una conferència magistral a càrrec del catedràtic Oriol Amat titulada "Com fer processos de transformació en el sector públic: costos, indicadors i altres eines de control de gestió".

La sessió ha comptat també amb una taula rodona en la qual s’han presentat tres models de costos diferenciats en tres entitats públiques de naturalesa diversa: la Diputació de Barcelona, l’Hospital del Mar i l’empresa pública Aigües de Manresa.

El càlcul de costos és una eina bàsica per a la realització d’auditories operatives i d’avaluació de polítiques públiques, dos dels nous formats d’auditoria que vol potenciar la Sindicatura de Comptes d’acord amb la seva planificació estratègica a curt termini.