Publicador de continguts

Una delegació del Tribunal de Comptes, encapçalada per la presidenta, visita la Sindicatura

Barcelona, 7 de febrer de 2023
Imatge resum

La Sindicatura ha rebut avui la visita de la presidenta del Tribunal de Comptes, Enriqueta Chicano, qui ha mantingut una reunió amb els membres del Ple de la institució fiscalitzadora del sector públic de Catalunya.

La presidenta del Tribunal ha visitat la Sindicatura al capdavant d’una delegació formada pel conseller del Departament de Comunitats i Ciutats Autònomes, Padua Ortiz de Mendivil, i la directora del Gabinet Tècnic, Ana Cossío. 

El síndic major, Miquel Salazar, ha rebut els membres del Tribunal a les 10.00 hores i a continuació han mantingut una reunió amb els integrants del Ple de la Sindicatura, que han presentat el Pla estratègic 2022-2028 i el projecte per dinamitzar la institució i consolidar-la com un referent en l’àmbit de la fiscalització del sector públic.

Els síndics han compartit amb els seus homòlegs del Tribunal l’estat d’execució del Pla estratègic i han incidit especialment en una de les seves línies de treball més rellevants: la d’incrementar les auditories operatives com a eina per mesurar l’economia, eficàcia i eficiència dels serveis que presten les administracions públiques.

Per la seva banda, Enriqueta Chicano ha traslladat als membres del Ple les línies mestres del seu projecte renovador al capdavant del Tribunal, que encapçala des de finals del 2021, i la directora del Gabinet Tècnic ha posat en comú les principals incidències detectades en els treballs de fiscalització del Tribunal de Comptes en matèria de contractació.

En acabar la reunió, els membres del Tribunal han visitat les instal·lacions de la Sindicatura.

Aquesta és la primera vegada que la nova presidenta del Tribunal visita la Sindicatura. Tanmateix, no és el primer contacte institucional que manté el síndic major amb Enriqueta Chicano, amb qui s’havia reunit a Madrid en el marc de la Comissió de coordinació de presidents del Tribunal de Comptes i els òrgans de control extern autonòmics.