Publicador de continguts

La jornada sobre avaluació de polítiques públiques del Col·legi d’Economistes aborda la millora de l’eficiència en la gestió pública

Barcelona, 30 de setembre de 2022
Imatge resum

Síndics i auditors de la Sindicatura participen en la iniciativa de la Comissió de Gestió Pública del Col·legi

La jornada sobre avaluació de polítiques públiques organitzada avui pel Col·legi d’Economistes ha reunit professionals de l’auditoria, de la universitat i d’entitats públiques per abordar un tema d’actualitat: la necessitat de mesurar l’eficiència de les polítiques públiques per tal de millorar-ne la gestió i rendibilitzar al màxim els recursos públics.

El programa ha començat amb una conferència magistral, a càrrec del catedràtic d’Economia Guillem López Casasnovas, qui ha dissertat sobre la contribució dels economistes en l’avaluació de la gestió pública. 

La jornada ha inclòs la presentació d’un cas pràctic a càrrec de la secretària d’Hisenda del Govern de la Generalitat, Marta Espasa, sobre la creació de l’impost sobre begudes envasades ensucrades. Per últim hi ha hagut una taula rodona, moderada per la síndica Anna Tarrach, en què han intervingut tres economistes de prestigi per exposar diferents models d’avaluació de polítiques públiques.

La jornada ha estat promoguda per la Comissió de Gestió Pública del Col·legi d’Economistes de Catalunya, que presideix el síndic Josep Viñas. Hi han assistit destacats membres del Col·legi, entre els quals Joan Colom, ex síndic major de la Sindicatura, i Salvador Alemany, president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu. 

L’acte ha tingut un ampli suport de la Sindicatura de Comptes, amb presència dels síndics Anna Tarrach, Maria Àngels Cabasés i Josep Viñas, i d’auditors de diferents departaments de l’òrgan fiscalitzador.